+358407342668

Hei yrittäjä, mitä sulle kuuluu?

Yrittäjät ja varsinkin yksinyrittäjät jäävät kovin helposti arjessaan yksin. Vaikka kassavirta on elintärkeä yrittäjille, on vielä tärkeämpää nyt kysyä ”Mitä sulle kuuluu?” 

Olemme usean kuukauden ajan käyneet todellista jaksamisen happotestiä. Yhteydenpito perheenjäseniin ja ystäviin on suuri voimavara ja auttaa monia meistä jaksamaan. Yrittäjillä yhteydenpito myös yhteistyökumppaneihin, asiakkaisiin ja muihin yrittäjiin on tärkeää. Harvoin voidaan tavata, joten yhteydenpito tapahtuu pääasiassa etäyhteyksillä.

Olemmekin tehneet ison digiloikan lyhyessä ajassa. Tammikuun alussa tätä digiloikkaa tai sen nopeutta olisi ollut vaikea uskoa. Etätyökalut ovat monella olleet jo aiemmin käytössä, mutta eivät siinä määrin kuin nyt. Tämä koskee useimpia yrityksiä.  Etätyökalut ovat erityisen tärkeitä kaikille yrittäjille.

Pidetään huolta toisistamme.

Monet yrittäjät ovat joutuneet tekemään myös toisenlaisen digiloikan, eli avaamaan kriisin keskellä verkkokaupan, koska asiakkaiden käynnit myymälöissä ovat dramaattisesti vähentyneet tai täysin loppuneet. Muutos on aina mahdollisuus ja digiloikka on mielestäni positiivinen asia. Kun sitä vaan jatketaan ja kehitetään, olemme paljon valmiimpia uuteen arkeen, joka koronan jälkeen meitä odottaa.

Meidän asiakkaina on hyvä myös muistuttaa itseämme sekä lähipiirissämme olevia auttamaan ja ostamaan erityisesti pieniltä yrityksiltä. Yhteisen ponnistuksemme avulla heilläkin on mahdollista selvitä tästä poikkeustilasta. Pidetään huolta nyt ja tulevaisuudessa toisistamme – ja muistetaan kysyä naapurin yrittäjältäkin, että mitä hänelle kuuluu.

Yrittäjä, nyt ei ole aika jäädä yksin.

Kun yrittäjät ovat nyt mietteissään paljon yksin, eivätkä oikein tiedä mistä hakea tai saada helposti tietoa, apua tai vertaistukea, mentori on yksi taho, joka auttaa.

Olen toiminut mentorina ja Business Coutsina yli 15 vuotta ja tiedän kokemuksesta, että monilla kynnys ottaa yhteyttä ulkopuoliseen on korkea. He, jotka ovat rohkaistuneet ottamaan yhteyttä, ovat antaneet hyvää palautetta mentoroinnista sekä coutsauksesta ja pitäneet niitä arvokkaana. Useat ovat jälkikäteen myös ihmetelleet, mikseivät ottaneet jo aiemmin yhteyttä.

Yrittäjä, nyt ei ole aika jäädä yksin. Ota rohkeasti yhteyttä vaikka Coutsiin.

Coutsi.fi palvelusta löydät palvelumme kannattavan liiketoiminnan ja kasvun rakentamiseen ja Coutsi Online – palvelusta löydät sparraavan yritysvalmentajan ja mentorin etäyhteyksin.

Jos ajattelet, että ulkopuolinen mentori tai businesscoutsi toisi uutta näkökulmaa ja auttaisi hahmottamaan seuraavia toimenpiteitä, tutustu ja tilaa henkilökokohtainen kehityskeskustelu (1,5h) tutustumishintaan 199 euroa + alv 24% 

#autapientä #ostapieneltä

Kysy Coutsilta! Yrittäjä, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy mitä Coutsi tekisi? Yhteydenotto on maksuton, eikä velvoita palvelun tilaamiseen.   

 

Kirjoittaja Esko Valkeala toimii Business Coutsina  ja partnerina Coutsi –yrityksessä. 
Hän on toiminut yli 10 vuotta businessmentorina

Hän on Helsingin Yrittäjät varapuheenjohtaja ja Helsingin Yrittäjät – Lounais-Helsinki ry:n hallituksen puheenjohtaja sekä Suomen Yrittäjät ry:n valtuuston jäsen.

Coutsi tarjoaa konkreettisia toimenpiteitä ja yrityksen tarpeisiin räätälöityä tukea kannattavuuden, kasvun ja kilpailuedun lisäämiseen niin kasvotusten kuin etänä. Lue lisää kuinka palvelumme toimii.