+358407342668

Turha sählääminen syö tuottavuutta

Tehoton työaika maksaa yritykselle aina liian paljon.

Tiedätkö sinä, paljonko turhasta sähläämisestä johtuvat seuraukset oikeasti maksavat sinun yritykselle?  

Tässä pari esimerkkiä:  

Yrityksissä käytetään tiedon etsintään ja tehottomaan työaikaan keskimäärin noin 15-25% vuosittaisesta työajasta. Tämä laskuttamaton työ maksaa yritykselle yli 10.000 euroa vuodessa per työntekijä. 

Viiden hengen viikoittainen “nollapalaveri”, jossa ei tehdä päätöksiä, ja jotka eivät johda osallistujien osalta mihinkään, maksaa  yritykselle 6.000 euroa vuodessa (esim. á 30e/h sivukuluineen) 

Yksi poissaolopäivä maksaa yritykselle 325 euroa eli noin 1500 euroa vuodessa per työntekijä.

Onko jokin näistä sellainen kulu, jonka summaa sinä haluat omassa yrityksessäsi vähentää? Sitten kannattaa lukea vielä muutama rivi eteenpäin.

Miten sinä voit sitten lisätä tehokasta työaikaa ja parantaa yrityksesi tuottavuutta? 

Panostamalla oman toiminnan kehittämiseen. 

Useat tieteelliset tutkimukset ja työelämän case-esimerkit jo sen kertovatkin, että työelämän laadun parantamisella on suuri merkitys yrityksen tuottavuuden kasvuun ja ihmisten työhyvinvointiin.  

Jo kolmella neljällä työn sujuvuutta parantavalla kehittämistoimenpiteellä muutaman hengen yrityskin pystyy kasvattamaan käyttökatettaan tuhansilla euroilla.  

Miten tämä sitten tehdään? 

Tekemällä asioita fiksusti, ei enemmän.  

Lapin yliopiston tutkimusjohtaja Marko Kestin mukaan Suomessa tehollisen työajan osuus vuoden kokonaistyöajasta on vain vähän yli 50%. Meillä on siis yhä varaa tehdä asioita fiksusti.  

Tehokasta työaikaa voi lisätä esim. 

  • Hyödyntämällä uutta teknologiaa ja digitaalisia ratkaisuja (esim. Coutsin tilannehuone-sovellus dokumentoinnin ja tiedonhallinnan tueksi) 
  • Osallistamalla henkilöstö mukaan ideoimaan ja innovoimaan uusia toimintatapoja ja-ratkaisuja 
  • Kehittämällä liiketoimintaprosesseja 
  • Panostamalla johtamiseen ja osaamisen kehittämiseen 

“Aloittaminen on aina kustannus. Loppuun saaminen luo vasta jotain arvokasta.” 

Kiinnostaisiko sinua ottaa käyttöön ratkaisuja, joilla tehotonta työaikaa yrityksessäsi voisi vähentää? Olisitko halukas itse toteamaan miten samalla työajalla ja  palkalla saadaan aikaiseksi enemmän?

Jos vastauksesi on kyllä, ota Coutsi kumppaniksi kehittämistoimenpiteiden käynnistämiseen ja sopivien mittareiden määrittämiseen.

Me lupaamme:

  • osoittaa sinulle, miten voit lisätä tehokasta työaikaa ja mikä sen vaikutus on yrityksesi liikevaihtoon.
  • näyttää sinulle vaihtoehdot, miten toimimalla voitte päästä parempaan tehokkuuteen ilman palkkaa tai työaikaa muuttamalla.
  • löytää toiminnastasi eurot, jotka tuovat sinulle palvelumaksumme vähintään kolminkertaisesti takaisin.

Vaasalainen palvelualan yritys sai palveluumme investoimansa rahansa nelinkertaisesti takaisin alle vuodessa. Muutokset toteutettiin toimintoja järkeistämällä, digitalisaatiota lisäämällä ja hinnoittelustrategiaa muuttamalla. 

Haluatko tehdä saman perässä?

Avaa tarjouspyyntöviesti ja täydennä tarvitut lisätiedot. Lähetämme sinulle alustavan hinta-arvion palvelustamme. Tämän jälkeen voimme keskustella miten haluat jatkaa.

Vähennetään sähläämistä ja trimmataan sinunkin toiminnasta entistä kannattavampaa.

Jos haluat tutustua Businesscoutsi-sovellukseemme, varaa aika DEMOLLE Hannelelta.

Coutsi tarjoaa konkreettisia toimenpiteitä ja yrityksen tarpeisiin räätälöityä tukea erilaisten kehittämisprojektien muodossa niin kasvotusten kuin etänä.  Ota yhteyttä!

Lisää blogista

Mistä yritys löytää uusia eväitä kasvuun?

Mistä yritys löytää uusia eväitä kasvuun?

Maailmassa jylläävät tällä hetkellä niin arvaamattomat tuulet, että aikamoinen fakiiri on saanut olla osatakseen tunnistaa etukäteen nykyiset toimintaympäristöömme vaikuttavat muutokset ja uhat. Uusia muutostarpeita ilmaantuu harva se viikko ja ne aiheuttavat huolta...

lue lisää
Näin luot kilpailuetua yrityksellesi

Näin luot kilpailuetua yrityksellesi

Onko joku näistä sinun kilpailuetusi? Hyvä laatu Hyvä palvelu Ammattitaitoinen henkilöstö / Osaaminen Hyvä maine Kilpailukykyiset hinnat Toivottavasti eivät ihan tällaisenaan, koska mikään näistä yllä olevista ei ole aito kilpailuetu. Jos ne olisivat, asiakkaat...

lue lisää