+358407342668

3 vinkkiä suunnitelmien ja strategian toteutukseen

strategia

Suunnitelmia on kiva tehdä. Ne ovat työkaluja, joiden avulla konkretisoimme ja yksilöimme keinoja miten edetään: aikataulutamme, budjetoimme ja resurssoimme.

Monet meistä suunnittelevat, minäkin, mutta harmillisesti suunnitelmat eivät johda mihinkään ellei toimenpiteitä käynnistetä ja varsinaista työtä aloiteta. Tämähän on niin tuttua ihan kodin to-do listoista. Sitku ja mutku. Kaikkea pitäisi tehdä, mutta mistä kannattaisi aloittaa, ettei tee turhaan tai väärässä järjestyksessä?

Mitkä ovat huonoja päätöksiä? Sellaiset, jotka eivät johda mihinkään.

Teemme jokainen vuorokauden aikana tuhansia päätöksiä. Suurin osa helpoista päätöksistä tapahtuu intuitiivisesti. Tiedämme, että olemme tehneet vastaanvanlaisia päätöksiä aiemminkin ja kokemus ja rutiinit nopeuttavat ja helpottavat päätöksentekoa.  Sitten on ne hankalat ja isot päätökset. Sellaiset, jotka vaativat jostakin luopumista, joihin sisältyy epäonnistumisen mahdollisuus, jopa suuri riski. Tärkeät päätökset, joiden vaikutukset kestävät pitkiä aikoja.
Päättämättömyys ja asioiden siirtäminen hamaan tulevaisuuteen tai parempaan hetkeen eivät ole ratkaisu. Huonoin ratkaisu on olettaa, että asiat ratkeaisivat sinun hyväksesi vain antamalla ajan kulua.

 

Miten srategia saadaan sitten jalkautettua ja suunnitelmat toteutettua onnistuneesti?

  • Tarvitaan yhteinen visio. Se tarkoittaa jotain suurempaa päämäärää, mikä on helppo ymmärtää ja johon voi turvallisesti sitoutua.
  • Tarvitaan viestintää, jonka avulla kerrotaan miten me käytännössä toimitaan. Sisällön yksinkertaistaminen ja muutaman päätavoitteen avaaminen helpottavat ja auttavat ymmärtämään strategisia valintoja. Huonosti muotoiltu sisältö, väärät viestintäkanavat ja  esitystapa voivat vesittää kuukausien suunnitelmat muutamissa hetkissä.
  • Tarvitaan toistoja.  Toistot ja rutiinit varmistavat sen, että toimintatavat ja ajatusmallit lähtevät pikkuhiljaa selkärangasta.   Älä oleta, että se mitä olet suunnitellut viikkoja tai kuukausia voidaan omaksua tai ottaa osaksi omaa arkea minuuteissa.

Tekemisen kautta alkaa tapahtumaan ja lopputulos on sitä parempi, mitä paremmin yrityksen visio ja strategia ovat osa jokapäiväistä toimintaa.

 

Strategia ei ole ratkaisu nykyhetkeen, vaan tulevaisuuteen.

Haluatko oman bisnesvalmentajan ja kokeneen yrityscoutsin sparraamaan ja auttamaan toimintasi kehittämisessä?  Tee päätös. Ota yhteyttä. Keskustelu kanssamme on maksuton, mutta ei arvoton.

Coutsi tarjoaa konkreettisia toimenpiteitä ja yrityksen tarpeisiin räätälöityä tukea erilaisten kehittämisprojektien muodossa niin kasvotusten kuin etänä. Lue lisää kuinka palvelumme toimii. 

Lisää blogista

Kasvuhaluisen yrityksen kannattaa priorisoida

Kasvuhaluisen yrityksen kannattaa priorisoida

Kasvuhaluisen yrityksen kannattaa priorisoida Kasvu on yrityksen elinehto. Kasvua hakeva yritys on usein riippuvainen siitä kuinka hyvin se pystyy käyttämään hyödyksi resurssejaan sekä kuinka hyvin se pystyy tarjoamaan arvoa asiakkailleen. Kasvua kuitenkin haastaa...

lue lisää
Kasvuyrityksen tärkeät prosessit

Kasvuyrityksen tärkeät prosessit

Kasvuyrityksen kannattaa keskittyä prosesseihin Kasvu on yrityksen elinehto. Kasvuyrityksen menestys on usein riippuvainen siitä kuinka hyvin se hallitsee prosessejaan sekä kuinka hyvin se pystyy tarjoamaan arvoa asiakkailleen. Kasvua kuitenkin haastaa...

lue lisää